Jorun MH Skryseth – Manus/Idé/Grunnlegger

Jorun er Moder Lima! Det er hun som fikk ideen for ca 25 år siden. Utendørsteater på verdens
fineste sted, Limastranda. Hun har siden den gang stort sett sittet med penn og papir å rabla
ned de villeste ideer både til manus og sangtekster. Veldig mye har hun satt ut i livet, og mye
har havna i søpla i årenes løp. Det aller første Limaspillet så dagens lys i august 2003.
Deretter har forestillingen vokst seg kraftig ut og opp, både i kvalitet og geografisk.
Jorun begynte å leke med ideen om en oppfølger for noen år siden, men det er ikke før nå i år
det blir en realitet. Nå er den klar! «Neste håndfull tid» – en historie om blant annet en
sokneprest som tar seg litt vel mye til rette. Jorun har tatt seg noen kunstneriske friheter i dette manuset. Historien baserer seg på faktiske hendelser, men er sterkt krydret med Joruns frie fantasti! I den første versjonen av Limaspillet har Jorun selv spilt rollen som den gamle spåkonen Fru Karen. I år blir hun ikke å se på scenen, men tar derimot del i regien og har det store og fulle overblikket.

_____________________________________________________

Trond S Hultgren – Komponist

Trond er gift med Jorun og har skrevet musikken til Limaspillet siden urpremieren i 2003. Han er til daglig klipper innen film og TV, og musiker med blant annet prosjektene Sønnavind og Hemmbøttin Bluegrass. Han spiller gitar, bass, dobro og synger. Eller har han en ganske stor finger med i alt som skal ordnes i forbindelse med Limaspillet, blant annet grafisk design av alt markedsføringsmateriell, praktiske ting med kulisser o.l., kontakt med sponsorer og næringsliv og det meste annet av teknisk karakter. Han har også vært med som skuespiller, i rollen som Broder Philipicus.

_____________________________________________________

Ådne Lyngstad Nilsen – Komponist

Ådne er filmkomponist med utdanning fra Universitetet i Oslo og Norges Musikkhøyskole. Han har lang fartstid i bransjen som musikalsk historieforteller, er lidenskapelig opptatt av den iboende kraften musikk har, og har vunnet flere priser for musikken sin i internasjonale filmfestivaler som for eksempel Fusion International Film Festival i London i 2020. Ådne kjøpte leilighet i Maura i 2021 og ble regelrett headhuntet i kassa på Extra av Jorun. Hun mente at han passet godt i en rolle i Limaspillet, og han takket selvfølgelig ja. I år skriver han mye av musikken til Limaspillet 2 – neste håndfull tid, og ser fram til å dele opplevelsen og skape magi for dere på «Lima beach» i sommer!

_____________________________________________________

Ole Christian Øen – Regi

Ole Christian har satt opp spel på mange knatter og knaus rundt om i Norges land. I tillegg jobber han for profesjonelle scener, som programleder i radio og hopper inn som skuespiller der det trengs. Fra 2011-2022 satte han opp «Den Gode Hensigt» i Svelvik, som alltid gikk samtidig med Limaspillet. Jorun og Ole Christian har forsøkt å få til å jobbe sammen siden da, endelig gikk timeplanen opp, og begge sa jublende ja til hverandre og Lima. Så får vi håpe at dere liker det nye «ekteskapet».

____________________________________________________

Ellinor Thymothea Edlersdotter – Sanginstruksjon/Koreografi

For litt over 20 år siden kom Ellinor til Norge fra Sverige, og har til nå brent for å løfte kulturlivet på øvre Romerike. Hun kom akkurat i tide til at Jorun skulle sette opp Limaspillet for andre gang i 2004. Med en rar blanding av svensk og norsk rodde hun i land jobben som koreograf og sanginstruktør. Da var man fast, fast i historien, musikken, folket og Limastanda. Hver gang Limaspillet skulle settes opp så var man med på et hjørne – til året 2022 kom og Jorun spurte om hun ville ta regijobben sammen med henne. Hun er «gæln» tenkte Ellinor, slippe inn mine ubegrensede ideer og energier. Men jo, slik ble det og hun er så takknemlig over at hun fikk muligheten. Hun hadde møtt en kvinne som trudde på mennesket, Jorun.
Så kom fortsettelsen, Limaspillet 2, Neste håndfull tid. Ja det skal sies at det ble litt mer enn en håndfull på Ellinor dette året. Ikke nok med koreografi og sanginstruksjoner, nå var man inne i et «CREW» som skulle skape alt, fra start. Hvilken tillit og mektig jobb. Nå var planen å skape noe ingen sett og hørt før. Ellinor lytter til musikken og ser hendelser som allerede nå får henne til å le og gråte. Ellinor takker for at hun får være med å skape forskjell og se mennesket vokse fra gang til gang!

____________________________________________________

Kent Årøe – Lydtekniker/Lystekniker

Kent driver Romerike Lyd & Event, og har vært med å avvikle Limaspillet siden 2017. Han har en stødig hånd på alt det tekniske som har med lyd og lys å gjøre. Han er med på å skape magien under forestillingene med spektakulær lyssetting og perfekt lyd som gir publikum gåsehud!
Kent er å se som lydansvarlig rundt omkring på de store arrangementene på Romerike, blant annet Jessheimdagene.

Skroll til toppen